Ceturtdiena, 25.04.2024, 20:44
Sākums | Reģistrācija | Ieeja Sveicināti Viesis | RSS
Vietnes izvēlne
Ieejas forma

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Sākums » 2011 » Februāris » 15 » Laivošana
22:08
Laivošana
   Laivošana – tas ir kaut kas lielisks, tā ir nodarbe, kas fascinē ar savu āčgārno realitāti – atšķirībā no lielākās daļas citu aktivitāšu, braucot ar laivu nevis Tu kusties vidē, bet gan kustas vide kopā ar Tevi. Zilas vizbulītes, baltas ievas, dzeltenas pienenes, sārtas kļavu lapas ... Krāsas smaržas, ainavas, kādas baudāmas vienīgi, slīdot pa straumi, vienotā plūdumā ar Dabu. Vilinājums pacīkstēties ar stihiju un gandarījums būt ar to "uz tu”. Vēlēšanās ceļot, sportot, būt možiem, stipriem, veseliem. Vajadzība atrast kopīgu sportisku aizraušanos visai ģimenei.
Vārdos grūti atklāt straumes valdzinājumu. Lai to izjustu, kaut reizi jānobrauc pa kādu upi. Taču upe – tā nav tikai romantika. Ūdens ir skaists, bet ūdenī ir spēks.
 
Tātad Jūs esat nolēmuši pieņemt upju izaicinājumu. Daži ieteikumi laivotājiem.
 
Mantu pakošana
 
Speciāli šim nolūkam ražotie ūdensdrošie maisi ir ideāls risinājums. Ko darīt ja tāda nav? Atbilde, protams, ir polietilēna maisi un konkrēti – uz katra stūra nopērkamie dažādu tilpumu atkritumu maisi (izvēlaties pēc iespējas biezākus un izturīgākus). Vienkārši sametot mantas šādā maisā un aizsienot to, mantas samirks diezgan droši. Jārīkojas drusku smalkāk:
1. Lai ūdensdrošais maiss netiktu pārdurts, ieliekam to somā un nevis otrādi. Liekot somu maisā, tā ar savām sprādzēm, kā arī koku un krūmu zari, maisu dabūs pušu vienā mirklī. Protams, soma samirks, bet tā ir minimāla problēma.
2. Dubults neplīst – izmantojiet divus plastmasas maisus, ieliekot tos vienu otrā, bet aizsieniet tos atsevišķi.
3. Maisus nevis vienkārši aizsieniet, bet rūpīgi aizlokiet/aizrullējiet maisam galu, pārlokot to 4-5 reizes, tad locījumu salokiet ermoņikas veidā un tikai tad savelciet ar auklu. Protams, mantas tad var aizņemt tikai pusi no maisa kopējā tilpuma.
4 Polietilēna maisi reti kad ir biezi un izturīgi. Drošs paliek drošs – katram braucienam izmantojiet jaunus maisus.
5. Un visbeidzot – tautas paruna saka – "īlens vienmēr izlīdīs no maisa" – laikam laivošana ir bijusi iecienīta jau ļoti sen. Maisā pakojiet tikai mīkstas un neasas lietas.
 
Mantu siešana
 
Izvairieties no zirnekļa tīklu veidošanas savā laivā. Latvijas apstākļos ir pilnīgi pietiekoši mantas pie piepūšamās laivas piesiet ar vienu, pēc iespējas īsāku sējumu tikai pie viena borta. Tas tāpēc, ka ja gāžās laiva, kurā ir samezglots kas līdzīgs tamborētai sedziņai, var viegli gadīties ka Jūs iegrūžat kāju kādā virves cilpā.
 
Braukšana
 
1. Jau pa gabalu izvairieties no kritušiem kokiem, krūmiem, virsūdens akmeņiem un asu līkumu ārmalām. Tieši šādās vietās notiek visvairāk avāriju.
2. Agrā pavasarī uzmanieties no ledus. Var gadīties, ka ledus gar upes krastiem paliek arvien vairāk, līdz beidzot ūdens jautri pazūd zem ledus un upe tālāk ir aizsalusi. Tādās vietās apstāties mēdz būt grūti un tās ir ļoti bīstamas.
3. Nekaunieties izlūkot un – ja vieta liekās bīstama – arī nebraukt sarežģītas vietas. Lai tas velna pilnais pārinieks, kurš grib braukt, lauž kaklu viens pats.
4. Ja esat samirkuši un nosaluši – kustieties. Piespiediet uz fizisku piepūli gan sevi gan citus un Jums būs silti. 5. Turiet acis vaļā, vērojiet situāciju, DOMĀJIET (!!!) un tad brauciet, kā esat izdomājuši.
Skatījumu skaits: 1721 | Pievienoja: ZZtūres | Birkas: Inventārs, Ekipējums, Laivošana, Atpūta pie dabas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]

Jaunumi

Veikals
Meklēšana
Kalendārs
«  Februāris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Ierakstu arhīvs Ierakstu Arhīvs
Vietnes draugi
Atslēgvārdi
Atpūta pie dabas Ekipējums Inventārs Velo tūres Laivošana Pārgājieni Koncerts
Copyright MyCorp © 2024